Nieuws

Verslag 1e bijeenkomst 2018

Verslag 1e bijeenkomst 2018

De kop is eraf! Woensdag 21 maart de eerste bijeenkomst van de Mariniers Businessclub in 2018, de dag van de gemeentelijke verkiezingen en het laatste raadgevend referendum.

De kop is eraf! Woensdag 21 maart de eerste bijeenkomst van de Mariniers Businessclub in 2018, de dag van de gemeentelijke verkiezingen en het laatste raadgevend referendum.

Het vooruitzicht op een Indisch buffet zorgde mede voor een zeer degelijke opkomst van 75 personen. De groei van ons zakelijk netwerk is duidelijk waarneembaar!

 

We kunnen terugkijken op een heel druk bezochte avond, met als eerste spreker Joris Voorhoeve, die geen enkele vraag onbeantwoord liet en op heldere wijze schetste hoe de huidige situatie van de wereld er voor stond. Met name de Russische, en Oekraïnse regio en de ontwikkelingen in Afrika (bevolkingsgroei) werden toegelicht en geplaatst in het mondiale plaatje en de gevolgen voor ons welvarende Westerlingen. Voorzien van grote dossierkennis zoals van een professor verwacht mocht worden.

 

Aangezien zijn zoon Jacob (14) grote interesse heeft voor het Korps en een toekomstige baan voor zich ziet bij de Mariniers, hebben wij hem natuurlijk voorzien van een mooi informatie en promotiepakket van ons mooie Korps. Werving kan immers niet vroeg genoeg beginnen. Kortom een zeer betrokken en kundig spreker viel de aanwezigen weer ten deel.

 

Na een korte toelichting van de Beschermheer en commandant van de VGKAZ Jan ten Hove was iedereen weer op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot de voorgenomen verhuizing naar Vlissingen en de eerste vrouwelijke marinier.

 

Vanzelfsprekend sprak de commandant vanuit zijn functie met de nodige diplomatie over beide zaken, maar dat hier een bevlogen officier der mariniers aan het woord was, was duidelijk te merken. Zonder zijn diplomatie te verliezen kreeg het gehoor een kijkje in de diverse ontwikkelingen die er op dit gaande zijn Jan is een voorstander van het werken in gemengde teams, een marinier denkt creatief en denkt in mogelijkheden. Wij danken Jan wederom voor de voortreffelijke bijdrage aan deze avond.

 

Dankzij het geweldige lobbywerk van Barry Oostra en het inmiddels steeds krachtiger wordende netwerk van de Mariniers Business Club stond, de CEO van Appical, oud marinier Gerrit Brouwer klaar om zijn bevlogen, kwetsbare en leerzame ondernemersverhaal met ons te delen. Wat keer op keer weer terugkomt, zijn de lessen die hij geleerd tijdens zijn POTOM periode op de Van Ghent Kazerne. Door het handboek Marinier tot op de dag van vandaag als handvest te gebruiken in zijn zakelijk leven heeft hij Appical uit weten te bouwen tot een mondiaal bedrijf met 120 werknemers activiteiten in 72 landen en een megagroei afgelopen jaren van Amsterdam tot New York en van New York tot het verre Oosten Appical is Qua Patet Orbis!

 

Gerrit stak met zijn aanstekelijke energie niet onder stoelen of banken dat hij erg gelukkig was om weer eens terug te zijn op zijn Bakermat de van Ghent Kazerne. Na deze interessante en inspirerende sprekers was er weer de gelegenheid om onder het genot van een borrelhap en een drankje maximaal te netwerken.

Zet alvast in je agenda:

Woensdag 13 juni: Rogier Barents (Exoskeleton),
Jeanine Hennis-Plasschaert (voormalig minister van defensie – huidig lid tweede kamer, Kapitein Luitenant ter Zee SD)

Woensdag 19 september: Wilco van Schaik (Algemeen Directeur NEC)

Woensdag 28 november: Kees Kuijs (KOLONEL KMAR MH17 lezing / samenwerking overheden / politioneel en SF), Ben Stiefelhagen (Get Wet Maritiem) + een Mystery BNer!

Terug