Nieuws

Verslag eerste bijeenkomst 2019

Verslag eerste bijeenkomst 2019

Nog steeds onder de indruk van gisterenavond zit ik de dag na onze eerste bijeenkomst van 2019, woensdag 20 maart op de Van Ghentkazerne in Rotterdam, weer achter mijn bureau. Dit gebeurt me niet vaak! Ik loop inmiddels al een paar jaar mee in het assurantie vak en heb in die hoedanigheid meerdere (commerciële) trainingen gevolgd. Ga er maar aan staan, als trainer voor een groep alfamannen, kerels die stuk voor stuk vaak al veel gezien en meegemaakt hebben.. Sommigen met een grote verantwoordelijkheid voor veel personeel, sommigen al jaren met een succesvol bedrijf, of zelf meerdere bedrijven. Commandanten die zijn getraind om leiderschap uit te dragen. 

Hoe mooi is het dan dat Bart van den Belt, https://www.bartvandenbelt.nl, de spreker van de avond, binnen de kortste keren de aandacht van het publiek wist te pakken en liet het daarna niet meer los! Wat begon met een ogenschijnlijk kinderachtige goocheltruck met 3 touwtjes van verschillende lengtes, eindigde bij het in werking stellen van ieders ‘grijze spier’.

Door een afwisseling van de deelnemers aan het werk zetten en naar hun problemen te vragen ontstond er een dynamische workshop achtige sfeer waar de 65 bezoekers met 100% inzet en aandacht aan deelnamen.

Was alle informatie nagelnieuw? Vast en zeker niet, maar Bart wist met een bijzondere mix van kwetsbaarheid, kracht, originaliteit, ontroering en vooral humor het gehoor te inspireren. Op zeer authentieke wijze was hij een inspirator die op buitengewoon interactieve wijze de deelnemers iets mee heeft gegeven en op zijn minst aan het denken heeft gezet over zijn onbewuste gedrag en overtuigingen. Dat kan niet missen! G+R=R (Gedrag + reactie = resultaat).

Zoals het bestuur beloofde was er veel meer tijd om te netwerken onder het genot van een borrel en een hapje. Het nieuwste portaal van de Mariniers Business Club: “Matching Marines” kreeg deze avond meer gestalte in de vorm van een standaard document waar de aanwezigen kennis van hebben kunnen nemen. Een opzet van de gedachten hoe we de werkzoekende mariniers in contact willen brengen met mariniers die op zoek zijn naar personeel. Gezien de geluiden in de zaal en de reacties die Barry Oostra inmiddels heeft ontvangen is er een grote behoefte aan een verdere uitwerking van dit plan. Hier kan je de laatste informatie vinden: www.mariniersbusinessclub.nl/voor-elkaar/matching-marines/.

Na een jarenlange buitengewoon prettige en vruchtbare samenwerking met onze beschermheer CDT van de VGKAZ, heeft luitenant-kolonel der mariniers Jan ten Hove, uit handen van voorzitter, Jaap Bovendorp, onder lovende dankwoorden een schitterende foto overhandigd gekregen van zijn bijzondere werkplek, de bakermat van alle mariniers: de van Ghent Kazerne te Rotterdam.

Jan gaf aan de prettige samenwerking wederzijds was en lichte vol passie toe wat hij gaat doen in zijn nieuwe functie. Jan maakte van de gelegenheid gebruik om zijn opvolger luitenant-kolonel der mariniers Michiel Posthumus voor te stellen aan de aanwezigen. Het bestuur ziet uit naar een zeer intensieve en vruchtbare samenwerking met de nieuwe Commandant. Wij wensen Jan alle succes en Michiel alle succes toe.

Afsluitend vragen wij iedere marinier die aanwezig was, maar ook iedere marinier die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn om de voor volgende bijeenkomst op 19 juni het volgende te doen: kom gezellig langs en neem één nieuwe buddy mee en breng hem in contact met: Hèt Zakelijk netwerk van het Korps Mariniers. Als je wilt groeien, op zoek bent naar werk, jouw (zakelijk) netwerk uit wil breiden, wil leren of geïnspireerd worden dan is de www.mariniersbusinessclub.nl

echt wat voor jou!

Frank van Loo - dagvoorzitter.

 

 

 

 

 

Terug